Radyo E-concon

♫♫♪♪♫♫♪♫♫♪♪♫♫♫♪♪♫♫♪♪♫♫♪♪♫♪♪♫♫♫♪♪..Radyo E-concon'u dinlemek için tıklayınız..♪♪♫♫♫♪♪♪♫♫♫♪♪♫♫♫♪♪♫♫♪♫♫♪♪♫♫♫♪♪♫♫

16 Haziran 2012 Cumartesi

Econ460

        Kolay ders ya aslında. Boratavın kitabını bitirirsen, Kazgan da 2010'a kadar gelirsen ve 30 tane makaleyi okursan (ama eksiksiz) AA almamak işten bile değil.
Öneriler
1) Kazganı ilk sınavda oku, sonra boşver. Hele finalde tam boşver
2) Boratavı güzelcene oku
3) Makalelerin hepsini oku (bitanesini okumazsın gider ondan sorar)
4) Onun bunun notuna tamah etme. Günün sonunda ortaya çıkar ki o notlar bok püsürüktür
       Gül İpek Tunç'tan çılgın sorular beklemeyin. Dümdüz sorular sorar. Sınavda 1940-1960 arasından sorumluysanız mesela, bir sorunuz "50-60 arasında ne oldu ya o ara hakketten" tadında olabilir ki bizim bir sorumuz öyleydi. Eğer hiç bir derse gitmiyorsanız, sınavdan 4-5 gün önce çalışmaya başlayın. 1günde Boratav'ı, 1 günde Kazgan'ı, 2-3 günde de makaleleri bitirirsiniz. kafanız rahat olur.
       Dönem sonunda da bir bonus sınavı vardır ki dillere destandır. Direk makalelerden sorar. isterseniz ben Türkiye tarihini yaladım yuttum diye ahkam kesin. O makaleleri okumadıysanız, sınavdan hiç bir şey beklemeyin. Gerçi sınavdan çıkınca, okuyanlar da "keşke okumasaydım abi, o ne biçim sınavdı öyle" diye geziyorlardı. Fakat herkes bilir ki bunlar çok subjektif yorumlardır. Yani o adam iki gün sonra "90 almışım ya nasıl olduysa" diye gezer ortalıkta. Bi taraflarınız çok tutuştuysa oturun okuyun ezberleyin, on tane makale. Ben okumadım. Pişman da değilim.
        Hocanın bir de yoklama aşkı var ama bu aşkına verdiği değerde biraz tutarsız. Ne kadar önem verdiğiniz notlar açıklandığında göreceğiz. Öğrenince edit eder yazarım. Beceremezsem gendi yazımın altına yorum atarım. Herşey sizler için kuzucuklarım.
        Ayrıca en son dönemizde 400ü değil, bu dersi alın. 400 süner gider. KPSS'ye falan çalışasınız varsa, 400 mahveder. Bunu alın son dönem.
        Hadi gendinize iyi bakın. Dersleriniz seçmeden önce de bu blogu okumayı sakın unutmayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder