Radyo E-concon

♫♫♪♪♫♫♪♫♫♪♪♫♫♫♪♪♫♫♪♪♫♫♪♪♫♪♪♫♫♫♪♪..Radyo E-concon'u dinlemek için tıklayınız..♪♪♫♫♫♪♪♪♫♫♫♪♪♫♫♫♪♪♫♫♪♫♫♪♪♫♫♫♪♪♫♫

18 Temmuz 2011 Pazartesi

seçmeli dersler: ECON 480 WORLD ECONOMY -ERAY

              Yıldırım hocanın dersini limoni bir şekilde anlattıktan sonra çilek gibi bir derse geldi sıra.şu yaz gününde karpuz gibi bir ders dersem daha doğru olur sanırım. Dersin hocasının adı Hasan Cömert. Dersin kitabı yok, makaleler üzerinden işleniyor. Dersin konusu özellikle 80ler sonrası Dünya ekonomisi. Liberalization ve financialization üzerine yoğunlaşıyor.
               (DERS ANLATIŞ) Hasan Hocanın dersinde hocanın ne demek istediğini gayet rahat anlarsınız. sade bir dil kullanır. yarıca öğrencilerine öğretmen öğrenci ilişkisinden çok arkadaş gibi davranır. çukulata ısmarlar, tepsiyle çay getirir, uyuklarsanız tatlı bir dille uyandırır, gibi... Dersin konusu da sıkıcı olmadığ için dersler güzel güzel geçip gidiyor.
              (ÖDEV) Dönem boyunca 3 tane response paper, bir tane de term paper yazıyorsunuz. Her response paper için hocanın verdiği iki makaleyi okuyup iki sayfalık response yazıyorsunuz ki hocanın puanlaması da gayet güzel. Term paper biraz yorucu olabiliyor. Spesific bir konu belirleyip, onun hakkında 12-13 sayfalık bir paper yazıyorsunuz. Bunu yazarken ben yanlış hatırlamıyorsam 10u geçkin makale kullanmıştım. Daha fazla kullananlar da var. Paperınızı yazarken hoca sürekli size yardım ediyor, feedback veriyor.
              (SINAV) Bu dersin sadece bir tane sınavı oluyor, 30 puanlık. sorular gayet güzel ama zorluyor biraz.ben ilk sınavdan 75 aldım. çok güzel bonus soruları da oluyor. final notunu term paperdan alıyorsunuz(yukarıda anlattığım şey).  Sınavın konusu da derste anlatılanlar ve sorumlu olduğunuz makalelerden oluşuyor.
              (ÖZET) Özet olarak dersin hocası şeker gibi bir insan. Halısaha maçı yapmayı bile teklif etmişti. Dersin konusu da çok güzel. Bölümde gördüğünüz abidik gubidik teorik şeylerden sonra, gerçek bir şeyler görmek insanın hoşuna gidiyor. Ödevler yapılamayacak şeyler değil. Biraz okuma gerektiriyor. Econ480 dersini almak isze ve sevdiklerine yararlı olacak, yüzünüzü güldürecektir efendim.

2 yorum:

  1. Bu dersin sadece --bir tane sınavı oluyor--, 30 puanlık. sorular gayet güzel ama zorluyor biraz.
    --ben ilk sınavdan 75 aldım--.

    anlatım bozukluğu tespit ettim, yazı maalesef başarısız olmuş

    YanıtlaSil